От Община Троян призовават своите граждани да проявят съпричастност към пострадалите от наводнения в Карловско, съобщават от администрацията.
Кметовете на двете общини поддържат непрекъсната комуникация, така че да може бързо и адекватно да се помогне на пострадалите хора от община Карлово. Очакванията на пострадалите са да бъдат подпомогнати от доброволци за разчистване на засегнатите терени, с консервирани храни в срок на годност, които могат да бъдат раздадени веднага, и с минерална вода. 
В рамките на днешния и утрешния ден (5 и 6 септември) всички граждани, които имат желание да помогнат на пострадалите от наводненията в съседната община Карлово, могат да оставят пакети хранителни продукти при дежурния в сградата на Община Троян, посочват от администрацията. 
Към Карлово ще бъдат пренасочени и продукти, останали след Великденската дарителска кампания. Хранителните пакети, заедно със закупен от Община Троян камион с минерална вода, ще бъдат своевременно извозени към наводнените села.
В разчистването на щетите ще се включат и доброволци от „Доброволното формирование“ - Троян. Община Троян има готовност да осигури необходимия транспорт за всички желаещи да помогнат на пострадалите.
Молим доброволците да се свържат с нас на тел.: 0670/6 80 50, за да можем да предвидим необходимите автомобили и да им осигурим вода и хранителни пакети, апелират от Община Троян.