Софийският районен съд промени мярката за неотклонение на Бисер Миланов, по прякор Петното, на подписка.

Петното е обвинен в това, че миналата година, в палатков лагер между Народното Събрание и СУ "Св. Климент Охридски", отправил заплаха за убийство към Боряна Георгиева с думите: "… ще ти отрежа бавно и мъчително главата и след това ще ти се изходя във врата". Обвинението твърди, че заканата е възбудила основателен страх у нея за осъществяването й.

Съдът е разпитал и Боряна Георгиева. Защитникът на подсъдимия отправи молба за преразглеждане мярката за неотклонение на Миланов. Съдът е преценил, че по делото няма данни подсъдимият да се опита да се укрие. Съдът взел предвид, че подсъдимият има 3 деца едното, от които с трудова неспособност, и че по делото са приложени доказателства, че майка им живее и работи в Испания. Магистратите са приели, че децата му имат нужда от финансова и морална подкрепа и отмени задържането под стража на Миланов и му наложи мярка "подписка", съобщават от съда.

Мярката му не е окончателна и може да се протестира пред Градския съд. Следващото съдебно заседание по самото дело е насрочено за 26 май. Очаква се по делото да бъдат разпитани 15 свидетели и 2 вещи лица.