Заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров води листата на кандидатите за народни представители на коалицията „БСП за България“ във Врачанския избирателен район.
Листата на коалицията за предстоящите предсрочни парламентарни избори бе представена днес в пресклуба на БТА във Враца. В нея са включени десетима кандидати. Атанас Зафиров заяви, че е щастлив да води такава листа, в която опитът и младостта вървят ръка за ръка. Той подчерта, че врачанската листа на „БСП за България“ е може би единствената балансирана - точно петдесет на петдесет, между мъже и жени. „Ще водим спокойна, разумна и трезва кампания“, каза още той и добави, че ще заложат на постигнатото през последните месеци. Сред приоритетите са защита на социалните права, повишаване на доходите на работещите и пенсионерите, справяне с енергийната и икономическата криза и т.н. 
Зафиров отправи послание към така наречените купувачи на гласове, че ще имат сериозен отпор в лицето на кандидатите за народни представители от коалицията. Той отбеляза, че е поел ангажимент да помогне в борбата с тази "срамна търговия", с този  отвратителен порок на българската политическа система, който, по думите му, в област Враца е доста релефно изразен. "Обявяваме война с всички средства в рамките на закона на тази порочна практика", каза в заключение Атанас Зафиров. 
Листа на коалиция "БСП за България" за Шести изборен район - Врачански:
1. Атанас Зафиров
2. Радка Тошева
3. Д-р Митка Лечева
4. Таня Найденова
5. Маргарит Тасков
6. Анелия Исмаил
7. Ивайло Иванов
8. Вълчо Златанов
9. Д-р Николай Иванов
10. Цветелина Петрова