Два депутатски мандата от 21 МИР-Сливен очакват да постигнат от ПП "Възраждане". Това каза на пресконференция днес в пресклуба на БТА водачът на кандидат-депутатската листа на партията и председател на местната организация Климент Шопов.
Партията регистрира в РИК-Сливен днес десетчленна листа, която, по думите му, е представителна извадка от обществото и добър екип, който ще допринесе за развитието на област Сливен. Шопов, който е роден в Канада и от две години живее в Сливен, е индустриален инженер, завършил образование в Канада, работил е като консултант в различни проекти. Решил е да се върне в България заради семейството си и "свободата, която българинът има в духа си".
Сред приоритетите на партията е справяне с демографската катастрофа, сигурност за всеки българин и излизане от поредицата от кризи в страната, каза Климент Шопов. Той посочи, че е време да се заложи на дългосрочно държавно планиране.
В Сливенска област, според него, трябва да се развива земеделието и туризма. "Време е да се приоритизира културният и екологичният туризъм", смята Шопов. Относно сектор "Земеделие" от "Възраждане" са на мнение, че е необходимо предоговаряне на евросубсидиите, както и стопиране на корупцията.
Кандидатите на „ПП "Възраждане" за 21 МИР-Сливен са:
1.    Климент Шопов, председател на местната организация, индустриален инженер 
2.    Динко Ганчев, предприемач
3.    Неделчо Великов, военен инженер, фотограф и видеооператор
4.    д-р Димитър Ковачев, ветеринарен лекар 
5.    Деян Иванов, бивш военнослужещ и студент по право
6.    Петко Карабоиков, работещ в социалната сфера и образованието
7.    Георги Милев, работи в областта на развитие на технологиите, свързани с добив на вода от природни източници чрез сондажи. 
8.    Димитър Димитров, инженер
9.    Боян Стоянов, специалност „Информационни Системи“
10. Ивелина Такева-Берберова, гл.асистент преподавател в ТУ-София, Филиал-Сливен