Като няма за какво друго да се хванат някои политици, те акостират веднага на "Росенец". Това коментира Росен Желязков от ГЕРБ, който е водач на листата в Благоевград, на пресконференция в централата на партията в отговор на твърденията на "Продължаваме Промяната" за концесията на нефтеното пристанище "Росенец".
По-рано днес съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Асен Василев коментира пред журналисти на нефтено пристанище "Росенец", че монополната точка за вход на петрол в страната е дадена на концесия на „Лукойл Нефтохим“ за 35 години за сумата от 1 милиона лева. По думите му това е единственото пристанище, на което може да бъде разтоварен петрол в страната. Бившият премиер Кирил Петков каза, че цената, на която ГЕРБ са дали нефтеното пристанище, е равна на наема на три магазина в мол-а.
Росен Желязков коментира, че тогава, когато няма други аргументи, политиците се връщат към стари теми. Той посочи, че концесията на нефтеното пристанище е била през 2011 г.
Желязков коментира още, че що се отнася до това как ще отговарят на темите, свързани с отношението цена петрол към бензин, дизел, газьол, може би Кирил Петков трябва да разговаря с Асен Василев, който бил провел доста срещи в "Лукойл" в началото и сигурно имал повече информация, както за инфраструктурата, така и за ценообразуването.
Относно Комисията за защита на конкуренцията, Желязков коментира, че мнозинството в предишния парламент е можело да смени състава на Комисията. "Ако искаха, можеха да сменят състава на Комисията, но очевидно те или не могат, или не искат, за да имат дъвка", допълни той.