Издателството "Клет България" разработи изцяло нова единна система за достъп до всички негови дигитални ресурси - "Klett ID". Платформата осигурява значително по-лесен и бърз вход до богатата палитра от услуги на издателството, като заменя досега съществуващите методи на регистрация, съобщиха от издателството.
До момента хиляди вече са създали свой профил, а всеки, който не е, може да разгледа платформата и да се възползва.
Създаването на акаунт е лесно и бързо, само в няколко кратки стъпки, като за максимално улеснение на потребителите има и възможност за вход през вече съществуващ акаунт във Facebook, Google, Microsoft или системата на Министерството на образованието и науката (МОН).
С наличието на профил в "Klett ID" всеки може да проследява историята на направените поръчки по всяко време само с един клик. Платформата осигурява възможност за самостоятелно заявяване и генериране на код за достъп до всички учебници, достъп до електронни и електронно четими учебници, до тестове и допълнителни материали, разработени в помощ на учителя.
Достъпът до познатата дигитална образователна среда iZZI също e посредством "Klett ID", като всеки може да заяви едномесечен безплатен пробен период, за да се запознае отблизо с богатата колекция от интерактивни ресурси с високо качество. Към момента над 1000 души са се възползвали от тази възможност.
Издателството полага дългосрочни усилия за улесняването на своите клиенти и подобряването на разнообразни ресурси за обучение. Основният стремеж на компанията е да допринася за по-достъпно, по-разбираемо и съвременно образование.
Издателството "Клет България" е водещо в областта на образованието у нас, част от голямата европейска издателска група Klett. Учебниците и учебните помагала с марките - "Анубис", "Булвест 2000" и Klett, осигурявани от издателството, са символ на качество за няколко поколения български учители. То доставя на българския пазар също учебни системи и помагала за чуждоезиково обучение, както речници и самоучители.
"Клет България" е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, на Българо-британската бизнес асоциация, на Германо-българската индустриално-търговска камара и на Асоциацията "Българска книга".