НФСБ в Сливен регистрира десетчленна листа с водач Доброслав Иванов, който е областен координатор. Пред репортер на БТА Иванов заяви, че листата е балансирана, всички в нея са професионалисти в своите области на развитие, доказано честни. През годините никой не се е "оцапал" в игри и интриги, смята той.
Втора в листата е бившият заместник областен управител на Сливен Димитринка Петкова, трети - Иван Гюшарков, представител на партия "Общество за нова България", четвърти е Станислав Стамов, мениджър продажби и спортен деятел, пети - Михаил Влахов, представител на партия "Общество за нова България", шести - Пламен Петров, председател на НФСБ в село Бяла, седми - Тихомир Георгиев, ветеринарен лекар, осми е Живко Тодоров, председател на НФСБ в Котел, девети - Костадин Славов, учител, и на десето място е Петър Петров, народен представител от Сливен в 43-то и 44-то Народно събрание.
"Надяваме се на един добър резултат на изборите, но имаме опасения от манипулации“, каза още Доброслав Иванов. Той съобщи, че НФСБ е подала сигнал до главния прокурор и служебния премиер за съмнения за изборни манипулации с машините и конфликт на интереси на външните IT специалисти, които ще настройват машините, защото, според тях, са доказано свързани с две от партиите, участници в изборите – "Демократична България" и "Продължаваме Промяната".