Община Левски отбеляза 85-годишнината на поета Васил Аврамов. Творецът е носител на званието "Почетен гражданин на Левски", дългогодишен член е на Съюза на българските писатели  (СБП) и е носител на много български и международни отличия, съобщи за БТА Любка Христова от общината.
Васил Аврамов е автор на стихосбирките „Престой на гара Левски“ (1992), „Трохи за птиците“ (2005) и „Стряха от сънища“ (2015), уточни тя.  
Кметът Любка Александрова лично е поздравила поета и му е връчила Почетна грамота и Плакет на Община Левски. По думите й творецът има ярко присъствие в духовния живот на този край. По повод на рождения ден Васил Аврамов е получил и специален подарък -  книга с избрани негови творби и подробна биобиблиография. Тя е съставена от родената в град Левски Светла Девкова, която е преподавател в София и редактор в издателство „За буквите – О писменехь“. Издаденият том съдържа над 400 библиографски описания на публикации. Представя също откровения за автора от негови колеги, приятели, почитатели, съграждани.
Новата книга излиза с подкрепата на Община Левски и ще бъде достъпна за всички читатели в библиотеките на общината от началото на септември, добяви Любка Христова.