Повече от 250 души ще се включат в културно-историческия спектакъл под надслов "Българската армия – от Аспарух до наши дни", който ще се проведе в неделя (4 септември) във варненското село Тополи. Това съобщи днес членът на Управителния съвет на Сдружение за възстановяване на българската слава "БРАН", което е организатор на събитието, Анатоли Атанасов.
Целта на проявата е да пресъздаде различните периоди от развитието на Българската армия от славната Аспарухова конница до днешните сили и способности. В спектакъла ще участват клубове за възстановки, които ще пресъздадат различни моменти от историята на българската армия, както и представители на ВМС и НВУ "Васил Левски". Сред тях са епизоди от Втората световна война, периодът на Балканската и Първата световна война, Сръбско-българската война от 1885 година, Освободителните войни и др.
Културно-историческият спектакъл ще започне в 9:30 с шествие от центъра на селото до стадиона, където ще се проведе шоуто. Под съпровода на гайдарски състав "Тракия" в него ще се включат всички участници в спектакъла, запасни офицери и сержанти, рокерски клуб, граждани и гости на събитието.
След края на спектакъла са предвидени музикална програма и спортни мероприятия, а гостите ще имат възможност да разгледат представените от участниците техника и въоръжение. 
Проявата е под патронажа на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.