Коалицията ГЕРБ-СДС регистрира листата си в Бургас с кандидати за народни представители за предстоящите парламентарни избори. Неин водач е енергийният експерт Жечо Станков, съобщиха от пресцентъра на местната структура на ГЕРБ. 
Според Станков битката с инфлацията трябва да бъде проведена от държавата и хората трябва да се върнат към нормалността и предвидимостта на доходите. Той коментира, че чрез внасяне на омраза, не може да се постигне нищо добро за България.
Втори в листата е издателят Любен Дилов, според когото държавата е в хаос и единственото, което работи сега са общините. Дилов даде за пример Община Бургас. Той заяви, че навсякъде в листите водачи са ясно изразени местни личности. 
Според областния лидер на партията Иван Алексиев въпреки че предстоят национални избори и се определя бъдещето на държавата, е много важно Бургаският регион да бъде водещ, както досега, в развитието на страната.
Листата на ГЕРБ-СДС във Втори многомандатен избирателен район е от 28 души. В нея има лекари, финансисти, икономисти, предприемачи.