Хорърът "Поканата" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с едва седем милиона щатски долара, предадоха световните информационни агенции.
Филмът с участието на актрисата Натали Емануел е режисиран от Джесика Томпсън. Той е за млада жена, която след смъртта на майка си открива злокобни тайни в семейния дом в английската провинция. Велият бокс-офис не е оправдание за ниският интерес към филма. Отзивите за него са предимно отрицателни.
На второ място в бокс-офис класацията на Северна Америка е "Убийствен влак" с Брад Пит, чиито приходи са 5,6 милиона долара. Трети е "Звярът" с Идрис Елба. Актьорът е звездата и на друг дебют за седмицата - "Три хиляди години копнеж" на режисьора Джордж Милър. Приходите от него са едва 2,9 милиона долара, които му донесоха разочароващото седмо място. 
Ниските резултата са типични за това време от годината в САЩ. Посещенията в киносалоните се увеличават значително чак през октомври.
На четвърто място в бокс-офис класацията на Северна Америка е "Топ Гън: Маверик" с продадени билети за 4,8 милиона долара през уикенда. Приходите от него досега са 691 милиона долара в Северна Америка, който му осигуряват шесто място за всички времена на вътрешния пазар. 
Водачът в класацията от миналата седмица - анимацията "Dragon Ball Super: Super Hero" по популярния японски медиен франчайз "Dragon Ball" ("Драгънбол"), слезе на пето място с 4,6 милиона долара.
Сред това затишие е насрочен Национален ден на киното в САЩ в събота. Тогава билетите ще струват само 3 долара. Участват всички големи вериги киносалони и големи студиа.