"БСП за България" внесе за регистрация листата си в Стара Загора за предстоящите парламентарни избори. "Явяваме се с обновена листа от кандидати за 48 Народно събрание, която включва личности от региона. Средната им възраст е 45 години. Най-младият кандидат е  Радиана Неделчева, тя е  на 23 години и е студент. Всеки е експерт в своята област, има много млади хора, които тръгват по пътя на политиката". Това каза след внасянето на документите в Районната избирателна комисия в Стара Загора водачът на листата Георги Гьоков. 
Той допълни, че Стара Загора традиционнно се смята за регион с добро икономическо развитие, задачата на партията е регионът да задържи и развие тези позиции. 
Кандидатите за народни представители ще работят и за запазване на комплекса „Марица изток“, за развитие на модерна индустриална зона в града от нов тип, с високо технологично производство. „Няма да допуснем да се съкратят 12 000 души до 2026 година. Съобразявайки се с екологичния план на Европа, ще защитим нашите интереси в парламента. Териториалният план подлежи на промяна. Всички депутати от 27 Старозагорски избирателен район трябва да декларират, че ще направят всичко възможно мините да работят и то до изчерпване на капацитета - дали по тази технология или по друга, но те трябва да работят. Това го изисква и съвременната енергийна ситуация“, каза още Гьоков.