Фотоизложбата „Деца (не) като другите“ ще представи живота на децата със специални потребности. Тя ще бъде организирана в София, в галерията Nova Art Space. Откриването ще бъде на 1 септември от 18:00 ч. В изложбата са включени портрети на 40 деца с увреждания, снимани от фотографа Анна Йончева и нейни колеги. За БТА тя заяви, че чрез снимките иска да се даде гласност за предизвикателствата, пред които са изправени тези деца и техните семейства. 
Фотоизложбата е част от инициативите по проекта "Различните" деца на България" и на фондацията "Можем Заедно". Портретите няма да се продават, но на събитието ще има благотворителен базар. Събраните средства ще бъдат в помощ на децата, които поради заболяване имат нужда от т. нар. ентерална храна (течна) храна. За тази кауза ще разкаже Аделина Банакиева. Тя от години помага на семействата, които трябва да събират дарения, за да си набавят ентерална храна, каза Йончева.
На фотоизложбата ще бъде представена и третата самостоятелна стихосбирка на Кристислава от Разград, която е с детска церебрална парализа. Въпреки проблемите, тя не се отказва да бъде поетеса, каза Анна Йончева. Кристислава има и по-малък брат, който е с епилепсия. От продажбата на своите стихосбирки тя помага за неговото лечение, разказа още Йончева.
Фотоизложбата в София ще продължи до 3 септември. Тя ще бъде представена и в Златоград.