Невероятна грешка направили служителите на родилен дом в гръцкия град Лариса и занесли на млада двойка бебе, което в крайна сметка се оказало, че не е тяхното, съобщава телевизия Мега.
30-годишната жена родила в частна клиника в Лариса на 18 август. След раждането взела в прегръдките си бебето и го нахранила. „В кошарката, която ти носят, там, където слагат бебето, стоеше нашето картонче, не обърнахме много внимание в този момент, а и не пишеше името й“, разказва бащата. „Изпратихме снимки на роднините си, жена ми даже го накърми“, продължава той.
Цял ден двойката мислела, че това е тяхното бебе. На следващия ден нещата обаче нещата взели неочакван обрат.
„На другия ден сутринта ни донесоха друго бебе. Огледахме го внимателно и си казахме: „Какво става тук? Нещо не е наред.“ Излизам в коридора и виждам предполагаемо нашето бебе да се насочва в друга посока, а аз междувременно бях изпаднал в шок. Акушерката ни казва: „Вчерашното беше друго бебе“. Тоест нашето бебе е било пратено другаде“, разказва бащата.
В крайна сметка се оказало, че е станала грешка и първия ден родителите били получили бебето на друга жена, родила в същия ден в клиниката.
Родителите все още са в шок и мислят как най-щастливият момент в живота им се превърнал в подобно премеждие. Двойката е поискала да бъде направена ДНК проба, за да не бъдат измъчвани от съмнения дали болницата не е направила още някоя грешка. Те са наели и адвокат, за да са сигурни, че отговорните няма да се измъкнат без последствия.