„Нашата листа е балансирана и е съставена от хора, за които е важно всяко населено място, всеки човек и проблем. В нея има хора с много опит и авторитет, с много младежки хъс и желание за работа. Нашите кандидати знаят какво означава държавен и общински бюджет, какви са актуалните теми и проблеми на обществото. Те са истински загрижени за съдбата на минно-енергийния комплекс „Марица-изток“, каза областният координатор на ГЕРБ в Стара Загора Радостин Танев, който внесе за регистрация в РИК листата с 22-ма кандидати за народни представители за предстоящите предсрочни избори на 2 октомври. 
Той заяви, че както винаги предизборната кампания, която ще води ГЕРБ-СДС, ще бъде активна, позитивна и кандидатите за депутати, които ще се явят на предсрочните парламентарни избори, ще бъдат сред хората. "Хората в листата са експерти и са отговорни към това, което правят. Не е важно кой на кое място е, защото става въпрос за един отбор, какъвто винаги сме били. По-сплотена организация не сме имали, а това е важно както за нас, така и за нашите избиратели“, коментира Радостин Танев. 
Водач на листата е Красимир Вълчев - министър на образованието и науката в мандата на 44-ото Народно събрание. Втори е Маноил Манев, а трета - Илиана Жекова. На четвърто място е Мартин Паскалев, зам.-председател на групата на ГЕРБ в Общинския съвет на Стара Загора.