Нормализиране на доставките на енергийни ресурси за България ще бъде основна цел на депутатите от ПП “Възраждане“, каза в пресклуба на БТА във Велико Търново водачът на листата на партията в Четвърти многомандатен избирателен район Станислав Стоянов за предстоящите парламентарни избори на 2 октомври.
Листата е от 11 кандидати за народни представители – хора с различен профил и от различни населени места във Великотърновска област, посочи Стоянов. Самият той е завършил „Приложна лингвистика" с френски и испански език във Великотърновския университет, специализирал е „Европейска публична администрация“ в Лиеж, Белгия, и работи като бизнес анализатор в сектора на информационните технологии. Повечето от кандидатите са завършили своето висше образование във Великотърновския университет, в Стопанската академия в Свищов и Техническия университет в Габрово.
Образованието е наш приоритет и целта ни ще бъде да ограничим намесата на неправителствените организации в работата на учебните институции, както и да премахнем делегираните бюджети, посочи Стоянов. Не е правилно болниците да бъдат търговски дружества, затова усилията ни ще са насочени да премахнем тази практика, посочи той, очертавайки приоритетите в сферата на здравеопазването. Другият голям проблем пред българското общество е демографската криза. Този проблем може да се реши, когато работещи българи - специализирали в чужбина, се върнат у нас; факт е, че в листите на ПП“Възраждане“ има такива хора, но техният брой трябва да се увеличи, посочи Стоянов.
Нормализирането на отношенията с "Газпром" в краткосрочен план е цел, защото по този начин ще се обезпечи доставката на евтин газ и петрол и ще се гарантират плановите ремонти на АЕЦ"Козлодуй", каза той.
От партията очакват да спечелят минимум два мандата във Великотърновския избирателен район. „Ще водим положителна предизборна кампания, със срещи във всички общини“, каза Стоянов. По думите му, във Великотърновския регион има три основни проблема. Те са свързани с чистотата на въздуха, безводието в населените места и транспортната свързаност. Това ще бъдат и приоритетите на народните представители от ПП“Възраждане“ в региона.
След пресконференцията местната структура на ПП"Възраждане" внесе за регистрация листата си в Районната избирателна комисия.
Кандидатите за депутати от ПП"Възраждане" в Четвърти МИР - Велико Търново, са:
1. Станислав Стоянов, лингвист и бизнес анализатор в ИТ-сектора;
2. Венцислава Йорданова, студент по българска филология и професионален кулинар;
3.  Александра Трифонова, строителен инженер;
4. Иван Топалов, възпитаник на Стопанската академия в Свищов, работещ в сферата на търговията и земеделското стопанство;
5. Ивайло Парашкевов, лингвист и ИТ-специалист;
6. Тихомир Цонев, строител и озеленител;
7. Иван Драгостинов, доктор по социална психологя;
8.  Христо Гугучков от Лясковец - електротехник по образование;
9.  Георги Харизанов, възпитаник на НВУ "Васил Левски", работил в продължение на 25 години в системата на МВР на ръководни длъжности, включително 7 години като представител в мисии на ООН и ЕС в Косово и Грузия. През последните 5 години е бил част от мисията на ОССЕ в Мариупол, Украйна;
10.  Пенчо Пенчев, собственик на фирма в автомобилния сектор;
11. Златка Донева-Цанева, общински съветник от "Възраждане" в Общинския съвет в Трявна, финансист и юрист.