Стратегията в област Благоевград е да се обновява листата, а 80 процента от хората вътре са нови, каза след регистриране на листата на коалиция ГЕРБ - СДС в Районната избирателна комисия (РИК) в Благоевград областният лидер на ГЕРБ Андрей Новаков. 
В листата има много нови лица, като се представени максимално общините на територията на областта, посочиха от партията. На 22 място и при този парламентарен вот е Стефан Апостолов, който, по думите на Андрей Новаков, е разпознаваем човек в цялата област, с голяма лична подкрепа. 
В листата са:
1. Росен Димитров Желязков - юрист       
2. Росица Николова Димитрова - инженер           
3. Костадин Томов Стойков – инженер
4. Георги Иванов Георгиев - мениджър    
5. Александър Иванов Мацурев - икономист       
6. Венцислав Костадинов Гърменов - инженер   
7. Костадинка Георгиева Богданова - адвокат     
8. Румен Гълъбинов Гълъбинов – финансист
9. Тодор Стоянов Гюрев - предприемач   
10. Мартин Петров Златарски - студент по фармация
11. Илия Филипов Сидеров - педагог        
12. Любомир Валентинов Павлов - предприемач           
13. Мариела Георгиева Весалова - педагог          
14. Андрей Емилов Миладинов - доктор  
15. Силвия Бойкова Велчева - педагог      
16. Петранка Стоянова Щерева - педагог 
17. Славчо Костадинов Месов - управител на фирма     
18. Божидар Иванов Радевски - еколог     
19. Ралица Василева Петкова - земеделски производител         
20. Георги Василев Великов - предприемач         
21. Станислав Олегов Стоев - д-р по физическо възпитание
22. Стефан Апостолов Апостолов - финансист
Листата на ГЕРБ - СДС е свързана не само е експертизата на партията, но и тенденцията за подмладяване на редиците на ПП ГЕРБ, каза пред журналисти водачът на листата Росен Желязков. 
Нашите надежди в тази кампания са свързани с това да убедим хората да гласуват доверие на ПП ГЕРБ в коалиция със СДС за възстановяване на държавността и положителните социални и икономически тенденции в страната, които пред последната близо една година бяха прекъснати, каза още Росен Желязков. Той посочи, че страната е в енергийна и икономическа криза, както и пред очертаваща се политическа. Водачът на листата на ГЕРБ - СДС в Благоевградско обаче заяви, че по време на кампанията няма да се насочват към страховете на хората, а ще работят с надеждите им.
Росен Желязков призова политическите сили да загърбят езика на омразата и да не чертаят непреодолими червени линии. Той посочи, че при кампанията ще подходят умело и мъдро, като ще търсят мостове с потенциални партньори.
Коалицията ГЕРБ - СДС ще открие предизборната си кампания в областта официално на 5 септември в областния център Благоевград, където ще бъде и официално закриване. По време на кампанията предвиждат срещи в цялата област, на които ще бъдат обсъждани всички теми, които вълнуват обществото.