Във връзка с провеждането на 69-ата Международна колоездачна обиколка на България, която ще премине  и през територията на Пазарджишка област, утре ще има временни ограничения на движението в няколко пътни участъка. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) - Пазарджик Мирослав Стоянов.
По маршрута от границата със София област - Белово- с. Лозен - Пазарджик до границата с област Пловдив за времето от 14:30 часа до напускане на колоната трасето, през което преминава състезанието, ще бъде поетапно затваряно. Движението ще бъде възстановявано след преминаване на цялата колона, уточни Стоянов.  
Предприемат се  мерки за осигуряване на нормалното протичане, пътната безопасност и охраната на обществения ред по протежение на трасето. Мобилизирани са екипи на ОДМВР-Пазарджик, сектор "Пътна полиция", районните управления в Септември и Пазарджик. Мерките се налагат, за да се гарантира животът и здравето, както на участниците в надпреварата и техните екипи, така и на останалите граждани, допълни говорителят на полицията.