Служебният министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов благодари на кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова за бързата реакция и за оказаното съдействие от екипите на дирекцията "Аварийна помощ и превенция", които бяха изпратени, за да помогнат при отводняването и почистването на наносите в Професионалната гимназия по железопътен транспорт  "Христо Смирненски" в Карлово. Това съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).
Сградата на професионалната гимназия е сред най-пострадалите от наводнението в Карлово.
На работната среща в МОН присъстваха също председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев и началникът на кабинета на министър Пенов - Димитър Здравков.
На 22 август служебният министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов се свърза с директора на Професионалната гимназия по железопътен транспорт "Христо Смирненски" в Карлово заради частичното бедствено положение, обявено в града в резултат на обилния дъжд. Директорът на училището Стефан Филчев запозна тогава министър Пенов със ситуацията в професионалната гимназия и с пораженията в нея.