Общо 584 души ще бъдат ангажирани в секционните избирателни комисии в Община Разград на предстоящите избори за народни представители на 2 октомври. Това стана известно днес на консултациите за определяне съставите на секционните избирателни комисии (СИК), които приключиха с консенсус.
В тях участваха представители на парламентарно представените партии и коалиции в 47-то Народно събрание, а от страна на ръководството на Община Разград кметът Денчо Бояджиев, заместник-кметът Добрин Добрев и секретарят на Общината Нели Добрева. 
Заместник-кметът представи предложението на ръководството на Общината за разпределение на ръководните постове в секционните комисии. Според разпределението 14 от комисиите ще са седемчленни, а останалите 54 - деветчленни. 
Коалицията „Продължаваме Промяната" ще има 127 представители, коалицията „ГЕРБ-СДС" ще бъде представена от 114 души, от ПП „Движение за права и свободи" ще са 71 членове. Коалициите „БСП за България", и „Демократична България - Обединение", както и партиите „Има такъв народ" и „Възраждане", ще имат по 68 членове в комисиите. Ръководните длъжности в комисиите ще са 204.
На консултациите бяха разпределени и длъжностите в подвижните секции и тези секции, които ще се разкрият при наличие на необходим минимум избиратели – в МБАЛ “Св. Иван Рилски“ и в Следствения арест.