Заместник-министърът на туризма проф. Мариела Модева ще се срещне с турски туроператори и журналсти в Чирпан в неделя, 28 август, съобщават от пресцентъра на общината. Туроператорите, организирани от турската Бизнес палата, са на посещение в общината по покана на кмета Ивайло Крачолов.
Визитата им е в резултат от проведения втори Международен туристически и икономически форум, организиран в партньорство с РАО „Тракия“ и ТПП - Стара Загора. 
На форума Община Чирпан показа атрактивно своите възможности за туризъм и интегрирани продукти на региона, станал известен като най-новата винена дестинация на България. 
Това привлече вниманието и на гостите от Турция, които днес се връщат с представители на бизнеса от градовете Одрин, Чорлу и Текирдаг за винени турове, опознаване на традициите в отглеждането на лозя, производството на вино, антично наследство, обекти за културен туризъм, местна кухня и др. 
На срещата в Чирпан чуждите туроператори ще се запознаят с концепцията за винен туризъм на България, представена от Министерството на туризма.