Тематичният брой на списание ЛИК през месец август е посветен на Празниците на изкуствата „Аполония“. Изданието на националната информационна агенция излезе от печат и ще може да бъде закупено по време на фестивалните дни в Созопол - от 28 август до 5 септември. На 3 септември в морския град ще се състои и специално представяне на ЛИК, включено във формата „Цената на успеха“, част от програмата на „Аполония“. 
В списанието се проследява хронологията на фестивала, който ежегодно е отразяван в новините на БТА още от самото му начало. Първата новина, която се открива в бюлетините от архива на агенция, посветена на Созополските празници на изкуствата, е от 6 януари 1984 г. Тогава с концерт на струнно трио „София“ е открита Зимна музикална академия – Созопол` 84. В новината се посочва, че градът за първи път е домакин на тази инициатива на Комитета за култура, Съюза на музикалните дейци в България и Общинския съвет за култура. 
А в новина на БТА от 1 септември същата година, когато в старинния град е откриването на празниците „Аполония“ - първият у нас фестивал на всички изкуства, се посочва, че това поставя началото на една нова културна инициатива. Очаква се тя да стане традиционна и да позволи на населението и гостите на созополската селищна система да общуват с най-значимите произведения на изкуството… 
Освен акценти от статиите и материалите, излизали в бюлетините и емисиите на БТА, в хронологията са включени и много снимки от фотоархива на агенцията. 
В изданието са поместени и интервюта с някои от най-емблематичните „аполонци“. Проф. Димо Димов, създателят на Празниците на изкуствата, и Маргарита Димитрова, артистичен директор на „Аполония“, разказват за изминатия от тях път, който превръща Созополския фестивал в притегателен център на културата в края на лятото в продължение на 38 години.  А разговорът с актьора Рашко Младенов припомня как се появява знаменитото трио „Рашковците“ и кои са били едни от най-ярките звезди на фестивала през годините. В своята статия „Кой ги избира духовните пастири?“ дългогодишният журналист на БТА Панайот Денев разказва за връзката и сътрудничеството между Празниците на изкуствата и националната информационна агенция, както и разкрива любопитни моменти от фестивала през годините и от издаването на вестник „Аполония“. А със заглавието „Метрономът на фестивала безпристрастно отмерва постиженията в съвременното българско изкуство“ в броя е поместена анкета с носителите на годишната награда „Аполон Токсофорос“. 
На страниците на ЛИК са препечатани и два материала от вестник „Аполония“, който е излизал в Созопол през първите години на Празниците. Така читателите ще имат  възможността да прочетат „Речник „Аполония“ от 1988 г. и интервю с Рангел Вълчанов от 1990 г., в което той говори за своя филм „Немирната птица любов“. 
Освен в Созопол по време на „Аполония“, изданието на националната информационна агенция на България ще може да бъде купено в пунктовете за вестници и списания в страната. Списание ЛИК може да бъде намерено и в сградата на БТА (София, бул. „Цариградско шосе“ №49) - на гише „Информация“.