Онлайн информационен ден за възможностите за българския бизнес по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) организира Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).
Събитието ще се проведе на 30 август 2022 г. (вторник) от 11:00 ч. в залата на ИАНМСП (ул. "Леге" 2-4) и ще бъде открито от служебния вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов и от служебния министър на иновациите и растежа Александър Пулев. Това съобщава Министерството на иновациите и растежа.
От Главна дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност" (ГД ЕФК) към Министерството на иновациите и растежа ще представят първата за България процедура от Плана за възстановяване и устойчивост - "Технологична модернизация". Тя е с бюджет 260 млн. лв., като спрямо големината и нуждите си микро, малките и средни предприятия в страната могат да получат между 180 000 лв. и 700 000 лв. за ново оборудване и софтуер. Кандидатстването по мярката е изцяло електронно и ще е отворено до 21 септември 2022 г. 
За участие в информационния ден трябва да се регистрирате на: https://forms.gle/aqKZSnbeuGXPU8Ev5. Освен представителите на служебния кабинет, в него ще се включат още главният директор на ГД ЕФК Илияна Илиева и изпълнителният директор на ИАНМСП Бойко Таков.