Временна организация на движението в Сливенско ще бъде въведена на 30 и 31 август заради 69-та Международна колоездачна обиколка на България. Това съобщиха от областната полиция в Сливен, които ще осигурят охраната и безопасността на движението при провеждане на мероприятието. 
На 30 август от 16 часа ще бъде затворен за движение главен път I-6 от началото на община Твърдица, след разклона за гр. Гурково до разклона за село Бинкос. Движението ще бъде възстановено веднага след преминаване на колоната. Пътуващите в посока Сливен ще бъдат пренасочвани през град Нова Загора. От 16 часа ще бъде затворен пътят от село Бинкос в посока град Шивачево, Боров дол, Бяла Паланка, Градско, Новачево. От 17:30 часа ще бъде затворен път ІІ-53 от село Бяла до Сливен. От 18 часа ще бъдат затворени в Сливен ул. „Димитър Пехливанов“, бул. „Цар Симеон“, бул. „Цар Освободител“ до сградата на Община Сливен, където ще бъде финалът на етапа. Движението ще бъде възстановявано поетапно след преминаване на колоната.
На 31 август от 13:30 часа ще бъдат затворени за движение следните улици в град Сливен и път ІІІ-488 към село Градец: бул.“Цар Освободител“, пред сградата на Община Сливен, ул. “Г.С.Раковски“, бул. „П.Хитов“ и пътя към селата Ичера и Градец. Движението ще бъде възстановено поетапно след преминаване на колоната. От 14:30 часа ще бъде затворен за движение път ІІ-48 от разклона за село Градец до село Мокрен. Движението ще бъде възстановено след преминаване на колоната през разклона за село Пъдарево в посока Сунгурларе. 
Очаква се състезанието да напусне област Сливен и да премине в област Бургас около 15:45 часа.