Правителството отпуска помощ от близо 3,5 млн. лв. за довършване на ремонта и реконструкцията на източното крило на Зографския манастир „Свети Великомъченик Георги Зограф“ – Атон. Това обяви на брифинг в Министерския съвет служебният министър на културата Велислав Минеков. 
„Помощта е дългоочаквана, защото след пожара в източното крило всичко остана само на ниво намерение. Най-сетне ще се реши проблемът с реставрацията и консервацията на същото. Искам да припомня, че това крило е строено със средствата на хаджи Вълчо от Банско и се нарича Банското крило. Паисий Хилендарски, освен че работи в прословутата си килия в Хилендар, довършва историята си точно в това крило“, обясни министър Минеков. 
„Допълнително ще искам среща с игумена на манастира архимандрит Амвросий, тъй като има още много желание за помощ. Трябва да помогнем по някакъв начин за отоплението на манастира, което е на едно твърде примитивно ниво и дори е опасно, както и за пътя до манастира, който е в тежко състояние“, коментира служебният министър на културата.