В Бургаска област днес е Ден на траур в памет на двамата полицаи, загинали при тежък инцидент в Бургас.
В памет на загиналите националните и общински знамена на територията на областта ще бъдат свалени наполовина. Отменени са всички публични тържества, фестивали и концерти.
Двамата служители на Първо районно управление към МВР-Бургас - Йордан Илиев, старши полицай в сектор "Охранителна полиция" и Атанас Градев, командир на отделение в сектор "Охранителна полиция" - загинаха вчера при изпълнение на служебния си дълг.
Инцидентът стана около 5:00 часа вчера сутринта на кръговото кръстовище на бул. "Трапезица" в Бургас.
Полицаите са били в патрулен автомобил, с който направили опит да спрат автобус с 47 нелегални мигранти. Автобусът е ударил полицейската кола с висока скорост; от удара двамата служители на МВР са загинали. 
Поклонението пред тленните им останки ще е в Траурната зала на бургаските гробища от 13:00 часа. Очаква се на поклонението да присъства министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. Загиналите полицейски служители ще бъдат изпратени с почести. 
Йордан Илиев е бил в системата на МВР седем години. Награждаван е многократно от министъра на вътрешните работи и от преките си началници за постигнати професионални резултати. За доказани опит, знания и резултати в работата Атанас Градев е награждаван многократно от министъра на вътрешните работи, от директора на ОД на МВР-Бургас и от преките си ръководители. Имал е 18 години стаж в системата на МВР.
Днес в 13.00 часа служителите на МВР в цялата страна ще почетат с едноминутно мълчание паметта на загиналите си колеги.