От първоначалния анализ за действията на нашите служители, мисля, че са действали правилно. Това каза в предаването „Лице в лице“ на бТВ директорът на областната дирекция (ОД) на МВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов относно инцидента, при който автобус, превозващ мигранти, удари с висока скорост полицейски автомобил. При катастрофата загинаха двама полицаи - Йордан Илиев, старши полицай в сектор „Охранителна полиция” към Първо районно управление (РУ) в Бургас, и Атанас Градев, командир на отделение в сектор „Охранителна полиция" към Първо РУ - Бургас. 
Получавайки сигнала, полицаите буквално на секундата са се отправили към мястото, откъдето може да премине въпросният автобус. Времето им на пристигане почти съвпада с времето на пристигане на автобуса, обясни Калоянов. 
По думите му полицейският автомобил е бил ясно обозначен, с пуснати сигнални лампи, но автобусът не е спрял въобще.  Според Калоянов  полицаите са реагирали много бързо.
От анализа, който правим в момента, виждам, че те са нямали изобщо време за друг вид реакция, каза още директорът на ОД на МВР – Бургас.