От БСП се срещнаха с представители на Националната мрежа за децата, съобщиха от пресцентъра на левицата.
На срещата днес в централата на БСП бяха представени акцентите в предизборната програма на партията, насочени към подобряването на благосъстоянието на децата и семействата, се посочва в съобщението. 
Обсъдени бяха редица въпроси, които двете страни считат за ключови приоритети, като подобряване достъпа до образование, здравеопазване и услуги за ранно детско развитие, реформа на системата за закрила на детето, осигуряване на необходимите специалисти в здравеопазването и социалната сфера, подобряване на условията на труд и заплащането на социалните работници. Подчертана беше необходимостта от окончателното одобрение и изпълнението на Националния план по Европейската гаранция за детето, разработен през първите седем месеца на 2022 г., информират от партията.
От Националната мрежа за децата беше отправена покана към кандидатите за народни представители от коалиция „БСП за България“ да се включат в инициативата „Парламентарна група на децата“, съобщават  от пресцентъра на БСП.
В срещата от страна на левицата участваха Георги Гьоков, Мая Димитрова и Иван Кръстев, а от страна на Националната мрежа за децата – Георги Богданов и Пламена Николова, се посочва още в прессъобщението.