Огромна плантация с канабис, разположена върху шест хектара площ, беше открита в изолиран и труднодостъпен район в северния румънски окръг Бихор, съобщава телевизия Диджи 24.
Четирима заподозрени са задържани от прокурорите на Дирекцията за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма (ДРПОПТ).
Плантацията е била разположена в изолиран планински район в окръг Бихор. На мястото са открити над 2600 растения в различен стадий на развитие.
Според съобщение на ДРПОПТ през юни заподозрените са купили терен в окръг Бихор с площ от над 60 000 квадратни метра с цел създаване на плантация с канабис. Предвидени са били и системи за напояване, осветление и вентилация.
При операцията полицаите са иззели растителна маса с тегло 203 килограма. Открито е и допълнително помещение в имота, предназначено за изсушаване на растенията.
По-късно са извършени обиски и в три имота на заподозрените в град Орадя, откъдето са иззети 10 945 евро, 19 800 леи, електронни везни, мобилни телефони и други.