Продължава дарителската акция за Начално училище "Отец Паисий" в плевенското село Върбица. Тя има за цел да бъдат осигурени дърва за огрев и въглища за зимата. Това съобщи за БТА Слави Михайлов, председател на Националното сдружение на сираците в България.
По думите му само за три дни дарители са превели близо 10 хиляди лв. по сметката на училището. За спокойно осигуряване на топлина в класните стаи и спалните помещения за децата са нужни още шест хил. лв., посочи Михайлов. 
Всеки, който желае, може да помогне на училището с дърва и въглища като ги достави на място или да дари средства по сметка: "Българо-американска кредитна банка" АД; BIC: BG70BGUS91603104101100; титуляр на сметка: НУ - интернат "Отец Паисий", село Върбица, община Плевен.
Пред БТА директорката на учебното заведение Поля Мерджанова каза, че в него се обучават 37 деца от първи до четвърти клас. Общо 22 от тях и нощуват в общежитието като за тях се полагат грижи от понеделник до петък. Те са деца предимно от социално слаби семейства.
На въпросите на хората, които са решили да помогнат на училището, са готови да отговорят директорката Поля Мерджанова с телефонен номер 0878117590 и Цецка Миткова - 0878117563.