"Безхаберието и пълното неглижиране на проблема с нелегалната миграция доведе до сегашната ситуация, при която автобус, подчертавам автобус, пълен с нелегални мигранти, участва в гонка с полицията и завърши трагично", коментира съпредседателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки във Фейсбук във връзка с инцидента в Бургас, при който загинаха двама полицаи след преследване на автобус с мигранти.
"В последните месеци миграционният натиск отново се усили. Ние предупреждавахме, но не бяхме чути", посочва той.
"Внесохме и предложение за законодателни промени, които да дадат възможност за доброволни отряди, които да подпомагат силите на МВР в борбата с каналджиите. Действия от страна на институциите обаче нямаше. Докато не стигнахме до днешната трагедия", пише Джамбазки.
Той посочва, че ще продължават да настояват за адекватни действия, армия по границата и безкомпромисна борба с трафикантите на хора.
Загинаха двама доблестни мъже, коментира Ангел Джамбазки. Поклон пред саможертвата на служителите на реда, които загинаха в изпълнение на дълга си, пише още той и изразява съболезнования на семействата им.