В секционните избирателни комисии (СИК) в община Сливен ще бъдат назначени 1521 души. Това съобщиха от община Сливен, където днес се състояха консултациите за съставите на СИК, в които участваха всички парламентарно представени партии и коалиции. Шест от седем партии и коалиции подкрепиха примерното разпределение в съставите на СИК.
В 127 секции, с над 500 избиратели, съставът на комисиите ще е от 9 души. От 7 души ще са съставени 54 комисии, в които избирателите по списък са под 500.
Коалицията „Продължаваме Промяната" ще има 320 представители, коалицията „ГЕРБ-СДС" ще бъде представена от 288 души, от ПП „Движение за права и свободи" ще са 189 членове, по 181 членове в комисиите ще имат коалицията „БСП за България", ПП „Има такъв народ", коалицията „Демократична България - Обединение" и ПП „Възраждане".
По време на консултациите участниците не изразиха претенции към примерното разпределение в 126-те секционни комисии, които ще бъдат назначени в общинския център Сливен. Възражение срещу разпределението на ръководните длъжности в комисиите в част от селата изрази представителят на ПП „Продължаваме Промяната" Веселин Вълчев. Представителите на ГЕРБ-СДС изразиха несъгласие с внесеното възражение и заедно с всички останали партии и коалиции подкрепиха примерното разпределение в секционните комисии.