Мак Ръдърфорд, който днес постави два световни рекорда, заяви, че се връща в училище. Седемнадесетгодишният пилот сподели, че трябва да навакса пропуснатия учебен материал и ще продължи да лети за удоволствие. „Идеята на един рекорд е да го поставиш, а не да го задържиш за дълго време“, заяви в отговор на журналистически въпрос Ръдърфорд. 
Юношата от британско-белгийско семейство се отправи на самостоятелен полет от България през март. Той премина над 52 държави с ултралек самолет, приземи се преди малко повече от час край София и успя да подобри два световни рекорда.
Мак призна, че е имало моменти, в които е било най-лесно да се предаде, но той е продължил напред дори в моменти, когато е изглеждало невъзможно да завърши околосветското си пътешествие. 
Юношата е прекарал около 250 часа във въздуха. Най-напрегнат е бил полетът му от Япония до САЩ през Тихия океан, който е продължил 10 часа при лошо време. 
Изпитание за него е било кацането на необитаем остров в Ирландия. „Приземих се на стъмване, имаше много облаци и дъжд и се притеснявах, че ако нещо се случи, няма кой да ми помогне“, сподели Мак. 
След преживените изпитания се чувства по-уверен в летенето, смята, че е по-бърз в решаването на проблеми, възникнали по време на полет. „Радвам се, че съм тук. Страхотно е да се завърна след 5 месеца отново в България!“
Мак смята, че е доказал, че младите могат да направят нещо различно и специално. Той призова своите връстници да следват мечтите и така някой ден те ще се сбъднат. „Работете усилено и продължавайте да се движите напред, независимо от възрастта си“, добави Мак. 
Днес Мак Ръдърфорд успя да подобри два световни рекорда – за най-млад човек, обиколил света сам, и за най-млад човек, обиколил света с ултралек самолет.