Заведох дело за клевета срещу Бойко Борисов за половин милион лева. Това каза пред журналисти съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ и бивш премиер Кирил Петков. Повод за коментара му е изказване на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че Кирил Петков и Асен Василев са взимали комисионни от договори за доставка на природен газ.
Жалбата е за това, че Борисов каза, че сме взели средства от посредници и че сме взели някакви комисионни. Омръзна ми да слушам лъжите му за посредници, за комисионни, всякакви клевети, които той непрекъснато говори, каза Петков.
Той посочи, че ръководеното от него правителство е успяло да договори цена на природния газ с 30 долара под тази на европейския пазар.
Кирил Петков заяви още, че арестът на Бойко Борисов е бил само първата стъпка. Много хора са разочаровани, че той е още на свобода. Това е само първата стъпка, която ще довършим след 2 октомври. Това, което видяхме, е,  че докато не си оправим правосъдието, няма да можем да си свършим работата, каза още Петков.