Как да отида и да си съдя държавата, мога само да благодаря на хората, взели това решение на две инстанции. Това коментира на пресконференция в централата на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов за взетото днес окончателно решение на съда, с който се обявява за незаконен арестът му. 
Заповедта за ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов е обявена окончателно от съда за незаконна, става известно от решение на Административен съд София – град. Съдебният състав остави в сила решението на Софийския районен съд от април, който отмени като незаконосъобразна заповедта за задържането на Борисов.
На 17 март Бойко Борисов, Владислав Горанов и медийният съветник на ГЕРБ Севделина Арнаудова бяха задържани в ареста, а на следващия ден бяха освободени, без да им бъде повдигнато обвинение. Те бяха отведени от полицията по повод образувано производство за изнудване, свързано с бизнесмена Васил Божков. 
Борисов коментира как е било взето решението за ареста му. Това решение е взето на една оргия с много уиски, бяло вино, пици на кристали и заря, каза той и добави, че единствената им задача е била да го извлекат пред децата с белезници, знаейки сто процента, че извършват незаконни действия. 
Според него полицаите са му казали: "Съжаляваме, но трябва да ви задържим". Борисов каза, че е чул по техните телефони  инструкцията "и да му сложиш белезниците". "Ето това е партията на „Промяната“", коментира Борисов. 
"Точно тези хора, които видно са корумпирани, са се захванали да правят съдебна реформа и да искат техният сатрап да е едноличен господар в КПКОНПИ. Това е, което мен ме притеснява", каза Борисов.
В началото на пресконференцията лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поздрави Украйна за днешния ѝ празник. Знамето на Украйна от началото на войната е издигнато редом до българското и европейското в залата за брифинги на партията.