След изложба в София, архитектурата на Лозница ще бъде представена в читалището в града. От края на юни обликът на лудогорското градче беше показан като един от шестте обекта в изложбата “Тоталпроект. Непознатата архитектурна модерност”, която разказва за българската архитектура през периода 1945-1989 по нов и интерактивен начин, съобщи за БТА арх. Зекие Емин от Разград. 
Изложбата е организирана от фондация “Ново архитектурно наследство” (НАН) в партньорство с Регионален Център за Съвременни Изкуства “Топлоцентрала” в столицата, а нейни куратори са арх. Анета Василева и арх. Емилия Кълева, като историята на Лозница е проучена и представена от разградския архитект Зекие Емин заедно с колегите й от фондацията.
Архитектурната изложба в София продължи от 29 юни до 22 август. На самото си откриване тя събра над 400 души, а през цялото лято през нея преминаха близо 4000 посетители. Те успяха да се запознаят по-отблизо с архитектурата на следвоенния период в България и да научат много нови неща за малкия и непознат за повечето посетители град Лозница. На 15-и юли се организира и специална вечер, посветена на града, на която фондацията показа и проучванията си за работата на арх. Стойко Дончев - проектант на сградите в Лозница, сподели Емин.
На 4 септември от 16:00 ч., по случай деня на Лозница и 100 години от рождението на арх. Стойко Дончев, арх. Зекие Емин и арх. Георги Мърхов от фондация “Ново архитектурно наследство” ще представят проучванията си за Лозница във фоайето на читалището в града. Презентацията ще бъде последвана от архитектурна обиколка, на която архитектите ще разходят всички любопитни из сградите на арх. Стойко Дончев и ще разкажат повече за техните достойнства. 
Зекие Емин изрази надежда повече хора от града и региона да присъстват на събитието, за да могат да научат интересни факти за архитектурата на град Лозница и работата на архитект Стойко Дончев.