Малък музей в близост до Световния търговски център в Ню Йорк, посветен на съхраняването на паметта от атаките от 11 септември, затваря врати днес, съобщи Асошиейтед прес. Мярка се налага заради засилването на финансовия натиск, породен от коронавирусната пандемия.
Откритият през 2006 г. музей, посветен на загиналите при атентата на 11 септември, предлага обиколки, водени от доброволци, които са загубили член на семейството си или са били засегнати някакъв друг начин от терористичните атаки срещу търговския център, извършени през 2001 година.
Понякога малкият музей е бъркан с много по-големия музей "11 септември", който бе открит през 2014 г. в близост до мемориалните басейни, изградени на мястото, където са се издигали кулите близнаци, уточнява Асошиейтед прес.
"Финансовите затруднения, включително пропуснатите приходи, причинени от пандемията, ни пречат да генерираме нужните средства, за да продължим да поддържаме музея", заяви Дженифър Адамс, която негов е съосновател и главен изпълнителен директор. Той обаче ще продължи да предоставя образователни ресурси онлайн в подкрепа за общността, допълни Адамс. 
По-голямата част от колекцията от артефакти, свързани с атентатите, ще бъде преместена в Държавния музей на Ню Йорк.