Изключително интензивен е трафикът от камиони в района на ГКПП "Дунав мост" при Русе. Опашката от превозни средства достига около 20 километра, съобщиха за БТА от граничния пункт.
Работещи в района и шофьори на леки автомобили и камиони недоволстват, тъй като международният булевард "България" в посока "Дунав мост" отново е блокиран. По думите им причина за това са недобросъвестни водачи и липса на достатъчен контрол.
"Пълна лудница е. От 14 часа съм на опашката. Пътувам от Варна за Букурещ вече три дни. Срамота", заяви Костадин Костадинов, шофьор на камион. По думите му камионите се редят в двете ленти в платното на международния булевард в посока "Дунав мост", защото няма кой да ги контролира.
"Има спящи шофьори, които са паркирали на пътя. Колегите ги изпреварват и се получава задръстване. Чуждите граждани правят каквото си поискат в нашата държава, а в Румъния за подобно нарушение взимат шофьорски книжки", каза Костадинов.
Ростислава Методиева, която е мениджър екип в куриерска компания, чийто централен офис се намира на булевард "България", заяви, че подобно нещо не би се случило в никоя друга държава.
"Тотален блокаж е. Възмутени сме. Положението е за жандармерия. Тотално безхаберие. Проблемът може да се реши организационно. Със сигурност органите на реда разполагат и с хора, и с ресурс да регулират движението и да отпушат тапата. Има камиони и тирове, които са на опашката от 21.00 часа снощи. Нашите камиони с пратки не могат да влязат в склада. Не можем да си вършим работата. Чакаме камиони с пратки, които трябваше да дойдат в 2.00 часа тази нощ, а още ги няма", обясни Методиева.
Интензивният трафик на камиони и задръстването, което се получава, създават проблем и за градския транспорт на Русе. 
От граничния пункт съобщиха, че камиони се спират и в района на град Бяла, но тъй като са многобройни, това не води до облекчение на трафика.