Ние не сме дясна партия, ние сме центристка партия. Това каза Асен Василев, съпредседател на "Продължаваме Промяната" в предаването "Политически НЕкоректно" по БНР в отговор на въпрос какво възпира ПП да каже бързо "да" за съвместно явяване с "Демократична България" на предстоящите избори на 2 октомври.
Асен Василев коментира, че като центристка партия "Продължаваме Промяната" са взели от дясната част на спектъра това да не се пипат данъчните ставки, да се запази плоският данък, а от лявата част на спектъра - доста широка, по думите му, социална програма. Той визира широка програма за увеличение на доходите и на учителите, и на средствата в системата на здравеопазването, безплатните детски градини, учебници, данъчните облекчения за работещите родители. "Така че, ние сме една силно центристка партия, що се отнася до това как да се разходват средствата на страната", коментира Василев.
Той обясни, че БСП имат доста по-агресивна социална програма, която трябва да бъде финансирана през едно доста по-агресивно облагане на гражданите и фирмите. "Ние искаме да запазим текущото облагане и в рамките на това, което направим като събираемост, като спиране на течове, да се инвестира в социална програма, което е точно центърът", добави той.
В отговор на въпрос как "Продължаваме Промяната" отива на избори, Василев каза, че предстои в понеделник-вторник да финализират разговорите с „Демократична България“ дали ще отидат заедно, в коалиция или сами на изборите. Той коментира, че в момента изчакват още едно социологическо проучване, което е поръчано от тях, след което ще разговарят, за да вземат окончателно решение.
"Целта на тези избори не е "Продължаваме Промяната" да вземе най-много гласове. Нашата цел на тези избори е да може да се сформира мнозинство от 121 гласа, което мнозинство ясно да заяви, че няма да работи с г-н Борисов, че ще спре всички кражби и няма да има Троянски кон в това мнозинство. Това е целта и тук въпросът е как тази цел може най-добре да се постигне", обяви Василев.