18 820 испански туристи са посетили Албания от януари до юли тази година, в сравнение с 4 228 посетители през същия период на миналата година, предаде специално за БТА албанската агенция АТА.
Данните бяха публикувани в петък от министър-председателя Еди Рама, който сподели в профила си в социалните медии снимки от рекламата на албанските туристически дестинации на страниците на испанското списание „Медитирейниън Лайфстайл“ („The Mediterranean Lifestyle“).
„Дори медиите на гигант в туризма като Испания отразиха красотите и традициите на Албания, описвайки нашата кухня като забележителна смесица от средиземноморска и балканска кухня, между вкусовете и ароматите на риба, подправки и зехтин, на страниците на испанското списание „Медитирейниън Лайфстайл“, пише Рама.
Тази година Албания отбеляза най-добрия туристически сезон по отношение на големия поток от чуждестранни посетители, дошли в страната.
(Новина, избрана от албанската агенция АТА за публикуване от БТА без намеса в текста съгласно договора за сътрудничество между агенциите)