Във Варна стартира младежкият фестивал „Фън сити“, който ще продължи и утре. Освен богата музикално-артистична и спортна програма, варненци и гостите на града могат да се включат в творческите работилници в зоната около Слънчевия часовник на входа на Морската градина.
В тях студенти по криминалистика към ВСУ „Черноризец Храбър“ снемат пръстови отпечатъци. Училището по роботика „Робопартанс“ има кът за създаване и програмиране на роботи. Сдружение „За теб“ предоставя възможност за изработване на висулки от мъниста, раковини и миди, прежда и дърво, които улавят вятъра и слънцето. Друга работилница е свързана с бордови игри, които се правят от участниците, като занятията за подходящи и за деца и младежи с увреждания. Има още настолни игри от традиционните "Домино", "Черен Петър" и "Не се сърди човече" до по-новите "Диксит", "Каркасон", "Зарчета с истории" и други. От Спортен клуб по футбол на маса „Джа-Ра“ осигуряват джага.
Предлагат се полезни материали за разнообразни доброволчески проекти, младежки обмени и други възможности за развитие, за които консултанти са готови да отговорят на въпросите на посетителите. Социално предприятие „Няма невъзможни неща" и Младежко пространство „ХамелеON“ също увличат публиката в игри, в които има и награди. Младежкото информационно издание „Youth Street Varna“ набира желаещи да бъдат сътрудници на медията, които ще имат възможност да преминат дистанционен курс на обучение, а един от тях ще спечели награда-изненада в томбола, разиграна по време на фестивала.
Всяка от двете вечери има кинопрожекции на сцена "Раковина" в Морската градина, както и концерти с участието на местни таланти и родни звезди на площад "Антон Новак".
Водещият мотив на „Фън сити“ и тази година е „Заедно за Варна“. Организатор е Дирекция "Образование и младежки дейности" в общината.