Джон Батист, чиято кариера е във възход, след като спечели няколко награди "Грами" тази година, напуска бенда на "Късното шоу" след седем години работа в екипа на Стивън Колбер, съобщи Асошиейтед прес.
"Бях голям късметлия да бъда на първия ред пред невероятния талант на Джон през последните седем години", каза Колбер в изданието на телевизионното шоу в четвъртък. "Но ние се радваме за теб, Джон, нямам търпение да те посрещна като гост след следващия ти хит".
В осмия сезон на шоуто ръководител на бенда вече ще бъде Луис Като, който заместваше Батиста през лятото. Той работи за шоуто от първото му издание.
Батист обиколи света с групата си "Стей Хюман" и бе гост в шоуто на Колбер по телевизионния канал "Комеди Сентрал" през 2014 г. Когато следващата година продуцентите на "Късното шоу със Стивън Колбер" обсъждат шоуто да има постоянен оркестър, се спират на Батист и "Стей Хюман".
Батист, който е мултиинструменталист, спечели пет награди "Грами" тази година. Той е композитор, консултант и аранжор на песните от анимацията на "Пиксар" "За душата" и бе удостоен за това със "Златен глобус" заедно с Трент Резнър и Атикъс Рос от "Найн инч нейлс". Триото бе удостоено и с награда "Оскар" за музиката към филма, и с награда "Грами" за най-добър саундтрак за визуална медия.