Централната избирателна комисия (ЦИК) определи състава на Районната избирателна комисия (РИК) в Ямбол за предсрочния парламентарен вот на 2 октомври. Това се съобщава в решение на сайта на ЦИК. 
Както писа БТА, представителите на БСП и ДПС не успяха да постигнат консенсус за позицията на секретар в РИК – Ямбол, на проведените консултации при областния управител Георги Чалъков. ЦИК назначава за секретар Яна Първанова, която е представител на БСП.
Начело на РИК – Ямбол, ще е юристът Биляна Кавалджиева от квотата на "Продължаваме Промяната", която доскоро беше заместник областен управител, но подаде оставката си. Нейни заместници ще са представител на ГЕРБ – Ани Канева, и на „Има такъв народ“ (ИТН) – Милко Димитров.
Съгласно решението, в 13-членната Районна избирателна комисия в Ямбол "Продължаваме Промяната" има четирима представители, "ГЕРБ-СДС" – трима, ДПС – двама, а по един имат "БСП за България", ИТН, "Демократична България – Обединение" и "Възраждане".
Районната избирателна комисия в 31-ви МИР - Ямбол, встъпва в правомощията си на 13 август 2022 г., се посочва още в решението. То подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.