Председателят на Социалистическата партия на Сърбия (СПС) Ивица Дачич съобщи, че е договорил с президента на Сърбия и лидер на Сръбската прогресивна партия (СПП) Александър Вучич да продължат политическото сътрудничество помежду си, предаде агенция Бета.
"Като се има предвид, че имаме еднакви политически цели, президентът Вучич и аз сме на мнение, че трябва да продължим политическото си сътрудничество в най-добър интерес на Сърбия и в тези тежки и бурни времена, които са пред нас. Ще продължим разговорите си още следващата седмица и след това ще предадем за решение предложенията си за решение на нашите партийни органи", каза Дачич за "Новости" след разговора с Вучич.
Тема на разговора е било формирането на новото правителство, като Дачич отбеляза, че е говорил с председателя на СПП от името на цялата си изборна листа. СПС участва в изборите в коалиция с партията Единна Сърбия и Партията на пенсионерите в Сърбия.
Дачич уточни, че не е станало дума за кадрови решения.
Вучич каза вчера, че преди края на август (съставът на правителството) ще бъде в Скупщината и добави, че ще разговаря с председателя на Социалистическата партия на Сърбия Ивица Дачич като с "потенциален коалиционен партньор".