Със заплатите за месец август служителите в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) и Главна дирекция „Охрана“ (ГДО) ще получат допълнително възнаграждение за постигнати резултати на базата на годишната оценка за тяхната дейност. 
Това стана ясно на среща между министъра на правосъдието в служебния кабинет Крум Зарков, заместник-министър Мария Павлова и представители на синдикатите в ГДИН и ГДО - Синдикат на служителите в затворите в България, Синдикат „Охрана“ и Синдикат на пенитенциарните служители, съобщиха от пресцентъра на правосъдното ведомство. 
Ръководството на министерството постигна разбирателство по темата с част от синдикатите, с други – не. Обсъден бе и Планът за оптимизация на дейностите в двете дирекции. Постигна се съгласие, че няма да се закриват арестите в Сандански, Силистра и Смолян, допълват от ведомството.
Средствата ще дойдат от част от одобрените на последното заседание на Министерския съвет допълнителни разходи по бюджета на Министерството на правосъдието за 2022 г. 
Срещата днес бе втора поред в този формат от встъпването в длъжност на министър Крум Зарков. Социалният диалог продължава, уточняват от министерството.