Котрабандни златни накити за над 100 000 лева, укрити в бельото на мъж, откриха митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево", съобщиха от регионалния пресцентър на митницата в Свиленград. Случаят е от вчера, в автобус с румънска регистрация, на път от Турция през България за Италия.
Превозното средство, в което пътували 17 пътници, е селектирано за щателна митническа проверка. Служител забелязал, че един от пътниците се насочва и се качва в друг преминал митнически контрол автобус. Мъжът - турски гражданин, е свален от автобуса и при извършване на личен преглед в бельото му са открити 13 пакета с изделия от жълт метал - пръстени, медальони, гривни, синджири, колиета, обеци. Според направената от вещо лице експертиза, ювелирните изделия с общо тегло 1221,46 грама са златни и са на стойност 109 931 лева.
Контрабандните бижута са задържани. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжната прокуратура в Хасково. Спрямо турския гражданин - И.К. (42 г.), е взета мярка за неотклонение "Парична гаранция", както и забрана да напуска страната.