Светкавична блиц анкета на TV7 хвана в крачка депутатите навръх националния празник 3 март. От препитаните с въпроса "Кой е авторът на българския химн?" само Георги Гьоков от БСП и Павел Шопов от "Атака" отговориха вярно - Цветан Радославов през 1885 година на път за бойното поле в Сръбско-българската война. Последният дори се сопна на репортера с микрофона: "Как може да ми задавате такъв елементарен въпрос?"

Александър Ненков от ГЕРБ си призна, че е изненадан. Радетелят за дружба с Башар Асад Страхил Ангелов предположи след подсказване от стаичката на БСП, че автор е Станислав Владимиров. Депутатката от ДПС Петя Раева посочи колебливо Стоян Михайлов, но усещайки, че дава грешен отговор се засмя и помоли да не я излъчват.

Татяна Буруджиева от БСП си спомни обстоятелствата около написването на химна, но не и името на автора. За Румен Йончев Асен Разцветников първоначално прозвуча правдоподобно, но след това сам оттегли предложението си. Бившият кмет на Смолян и червен депутат Дора Янкова просто вдигна рамене. Корективът на всички власти Сашо Диков също капитулира пред въпроса. "Акъла ми е зает с друго", оправда се Стажанта.