Служебният министър на земеделието Явор Гечев откри обновеното рибарско пристанище в северната част на стария Несебър. Там има рибна борса с щанд маси, помещение за контрол на улова и административен офис, хладилни камери, контролно-пропускателен пункт, изграден е плаващ кей-вълнолом за акостиране на рибарски лодки и кораби  и др.
Парите са осигурени от Европейския съюз чрез фонда за морско дело и рибарство. Близо 1 850 000 лева са от държавния бюджет.
Министър Гочев каза, че средства има и за следващия програмен период, но посочи, че в повечето случаи те не могат да се изразходват. Той каза, че е важно да има функционалност и партньорство с общините, с рибарските организации за да може не просто да се изразходват средствата, а да има резултат.
Министърът на земеделието информира, че на среща вчера със социалното министерство се е провел разговор за идентифициране на най-рисковите групи относно дървата за огрев. Обсъждат се възможности с Министерството на правосъдието за осигуряване на лица, лишени от свобода като допълнителни работници в горските предприятия за добив.
"Оптимизираме системата, приоритизираме всички групи, никой няма да остане на студено през зимата. Гарантирам го това", добави министърът и каза, че следващата седмица са заявени срещи с големите преработватели у нас. Гечев добави, че министерството се старае за баланс между екологията и икономиката.
"С всички тези ограничителни мерки и с това, което разполагаме в момента, мисля че ще се справим", коментира министърът на земеделието.  Той заяви, че има забавяне на изплащания по програмата за развитие на селските региони. По думите му скоро ще има цялостен план и преструктуриране на различните единици доколкото може. 
На откриването на обновеното рибарско пристанище в Несебър бяха също кметът на града и областният управител на Бургаска област.  Реконструкцията на обекта се реализира по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020.