В Международния ден на младежта служебният министър на правосъдието Крум Зарков се срещна с Националното представителство на студентските съвети (НПСС), съобщиха от правосъдното ведомство.
По думите на Зарков, предходното ръководство на министерството, начело с Надежда Йорданова, е свършило добра работа относно промените в нaредбата за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по специалността „Право“. От НПСС заявиха, че при изработването на последните промени техните предложения са били взети предвид, но остават още въпроси, за които е нужно прецизиране.  
За пример дадоха ограничението от три явявания на изпит за придобиване на юридическа правоспособност, след което се губи правото за полагане на този най-важен изпит, изискуем за упражняването на редица професии. Поставен бе и въпросът за невъзможността студенти, без постоянен адрес в София, да могат да упражняват студентския си стаж в столицата, както и за необходимостта от организиране на летни академии с участието и на чужди преподаватели за обмяна на опит и идеи.
В отговор на поставените теми министър Зарков заяви, че в кратки срокове ще сформира работна група за допълнение в наредбата за юридическото образование, в която ще покани за участие представители на студентските организации.
„Вратата ми за вас винаги ще е отворена“, отвърна министър Зарков на изразеното желание от студентите да бъде продължено доброто им партньорство с екипа на Министерството на правосъдието. Правосъдният министър получи покана от студентите да участва в откриването на Националните летни студентски игри „Летен университет“, които ще се състоят от 4 до 9 септември тази година.