Междусистемната газова връзка не е просто инфраструктурен проект, но има и огромно значение за постигане на реална диверсификация на доставките на газ за България и страните от Централна и Източна Европа. Това заяви президентът Румен Радев по време на среща със собственика и ръководството на строителната фирма, изграждаща междусистемната газова връзка с Гърция - „Авакс“ и с ръководството на проектната компания, възложител на строежа - „Ай Си Джи Би“. 
По думите на президента проектът има значение и за гарантиране на стабилното икономическо развитие в нашия регион, и за реализиране на европейската политика за гарантиране на независимост и сигурност в доставките на енергоносителите. 
Приключването на този инфраструктурен и геополитически проект в условията на тежка глобална енергийна криза, на ограничени доставки и растеж на цени, е от особена важност за нашите страни, каза Румен Радев. Президентът увери, че българската страна е готова за пълно съдействие за пускане на проекта в експлоатация възможно най-бързо.